EUSKAL KOPA EBA: Fundación Bilbao Basket, garaile Landakoko derbian

EUSKAL KOPA EBA: Fundación Bilbao Basket se lleva el derbi de Landako

ARGAZKIA: Tabirako ST

TABIRAKO BAQUÉ 67 – FUNDACIÓN BILBAO BASKET 71

Denboraldiko lehen neurketa EBA Ligako bi talde bizkaitarren artean eta garaipena Fundación Bilbao Basket-entzat, Euskal Kopako lehen jardunaldian.

Lehen laurden parekatuaren ondoren (17-19), Mikel Torreren mutilak ihes egin ziren 0-8ko partzialarekin. Tabirako defendatu zen hirukorekin (23-29), baina Oier de las Herasek saskiratutako batek 10 puntuko aldea eman zien bilbotarrei atsedenaldian (28-38).

Bisitariek +14ra joan ziren hirugarren laurdenaren bigarren minutuan. Une honetan, durangarren erreakzioa iritsi zen: 13-2ko partziala 3ra hurbiltzeko (41-44). Eta Jokin Garitaren 3 hirukorekin bueltan eman zioten partidari (53-50). Bilbotarrek erantzuna eman zieten hiruko marratik eta neurketa erabaki zen amaiera parekatuan (60-63). Bakarrik libre marratik saskiratu zen eta Fundación Bilbao Basketek garaipena itxi zuten 5 jarraiarekin.

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 62 – BIELE ISB 80

Talde bizkaitarrak porrot zabal batekin estreinatu zen Espaina Kopa berrian. Javier García Panizok zuzendutako mutilek lehen laurden ona jokatu zuten (17-16), baina gero 1-11ko partziala jaso zuten, beti atzetik joateko. Atsedenaldian, erreakzio txikia 7 puntura hurbiltzeko (27-34).

Bigarren zatiko hasieran, bizkaitarrek minutu onak eskaini zizkieten bere zaleei (35-38), baina itxaropenak oso azkar bukatu ziren: 3-14ko partziala eta 38-52ko emaitza. Amaiera arte, Teknei Zornotza Bizkaiak ez zuen garaipena lortzeko aukerarik.