ELITE: Ibaizabal, beste urte batez inguru Emakumezkoen Liga 2an

ELITE: Ibaizabal, acaricia un año más en LF2

BREOGÁN 68 – SURNE BILBAO BASKET 80

Asteazkena Eurocup txapelketan jasotako porrot gogorraren ondoren, Jaume Ponsarnauren mutilek itxura bikaina eskaini zuten Lugon. Beti aurretik markagailuan, alde erosoarekin minutu klabeetan. Denboraldiko hamabigarren garaipena eta lasaitasuna Endesa Ligan azken jardunaldietan.

BARÇA CBS 79 – LOINTEK GERNIKA 72

LOINTEK GERNIKA 64 – SPAR UNIGIRONA 74

Oso jardunal txarra Aste Santuan talde bizkaitarrentzat, igandean hirugarren porro jarraian jaso zuenak. Ostegunean, Gernikako taldeak luzapenenan galdu egin zuen, permanentziarako borrokan dagoen talde baten aurka. Eta atzo, bigarren zati kaskarra (30-46) playofferako postutik jaisteko, bakarrik hiru jardunaldi geratzen direnean. Ostiralean, derbi klabea Donostian.

TEKNEI ZORNOTZA BIZKAIA 97 – MELILLA 83

Laugarren garaipen jarraian talde bizkaitarrentzat, bolada onean iritsiko dena denboraldiko unerik garrantzitsuenera. Mikel Garitaonandiaren taldea ihes egin zen atsedenaldian (47-36) eta bisitarien erreakzioari eutsi egin zioten (67nako berdinketa), 12-0eko partzialarekin partida erabakita uzteko. Zornotzak laugarren postuan bukatuko du denboraldia, Albaceteren garaipenaren ondorioz.

GARDENSTORE BALONCESTO SEVILLA FEMENINO 69 – HGB AUSARTA BARAKALDO EST 93

Bizkaiko taldeak bi garaipen gehiago behar ditu denboraldi perfektua betetzeko, Igoera Fasea jokatu aurretik. Berpizkunde igande goizean, partida parekatua joan zen bigarren zatiaren hasiera arte (35-41). Gero, liderrak 3-12ko partziala lortu zuen eta arazorik gabe neurketa bukatu arte.

UNILEVER VILADECANS DISHELEC 55 – IBAIZABAL 65

Ibaizabalek partida bat gehiago irabazi behar du edo Basket Almedak gainerako bi partidetatik bat ere ez irabaztea beste denboraldi batez Emakumezkoen Ligako 2. Ostegunean, talde bizkaitarrak garaipena lortu zuen Catalunyan, salbazioa lortzeko: bi garaipeneko aldea eta aberagea du azken aurreko postuan dagoen taldearekiko. Viladecansen, 0-8ko partzial klabea lau minutu geratzen zirenean.