EUSKAL LIGAK: Mutilen Junior Final Four, puri-purian

Sailkapen faseko irabazleak titulurako borrokan egon nahi du. Getxok Santurtzi gainditu zuen, Mikel Trueban, eta bigarren jardunaldiaren ondoren, Bizkaiko talderik onena da. Eta Nesken Junior Mailan, Lointek Gernikak garaipen handia lortu zuen Gasteizen, lidergoan jarraitzeko.

MUTILEN JUNIOR A1

Getxok pikante jarri du talde bizkaitarren borroka Final Four-ra jokatzeko. Imanol Adanen mutilek Mikel Truebaren derbian irabazi egin zuen, txandaketa beteriko partida batean (20-24 lehen laurdenean, 48-40 atsedenaldian eta 60-65ko emaitza hirugarren laurdenaren amaieran). Azken txanpan, 7 puntuko aldea bisitarientzat, 72nako berdinketa eta getxoztarren 0-7ko partziala. Partida libre marrara joan zen eta Santurtzi 2ra hurbildu zen, baina garaipena Fadura joan zen (80-85).

Jardunaldiko beste partida, oso emaitz engainagarria La Casillan (67-89). Fundacion Bilbao Basket aurretik azken laurdenean (60-58), baina aukerarik gabe utzi zion 0-12ko partzial bat jaso zuen (63-76).

A2-n, Amurrion, Loiola Indautxuren garaipen erosoa, beti aurretik joan ondoren (60-82). Eta Arrasaten, Ibaizabal-en porrota argia (69-50).

NESKEN JUNIOR A1

Lointek Gernika garaipen garrantzitsua lortu zuen, lehen posturako aurkari zuzen baten kantxan. Mikelo Retolazaren neskek bigarren laurden ikusgarria jokatu zuten (12-26) eta 17 puntuko aldea eskuratu zuten hirugarrenean (29-46). Amaieran, 51-65.

A2-n, Jesuitas ikastetxeko derbian, La Salle porrotik gabe mantendu zen. Indautxuko taldeak 15 puntuko abantaila izan zuen bigarren laurdenean (32-17), baina bere aurkariak buelta eman zion 4-18ko partzialari esker (43-47). Emozioz handiko amaieran, Casquet-en libre batek partida itxi zuen.

MUTILEN KADETE A1

Ez zen kolorerik egon lehen faseko bi liderren arteko lehian. Fundacion Bilbao Basketek ez zuen aukerarik izan Fundación 5+11ren aurrean (61-91), atsedenaldian erabakitako neurketan (25-51)-

Bigarren zatian sortutako erremontada bikaina arren, Opebask Centro de Oposiciones Barakaldo Basketek distantzi handia galdu zuen Araberriren kantxan (41-24 23. Minutuan eta 65-57 amaieran). Ezkerraldeko taldea puntu batera hurbildu zen, baina aurretik jartzea falta zitzaion.

A2-n, beste derbi Mikel Trueban eta beste kanpokoen garaipena. Tabirako Baquek irabazi egin zuen (39-55), bigarren laurden zoragarriari esker (2-22). Gasteizen, partida osoan zehar aurretik joan ondoren, Loiola Indautxuk 28-8ko partziala jaso zuen azken laurdenean eta garaipenik gabe geratu zen (54-47). Eta Ibaizabalek galdu egin zuen Fundación 5+11 Urdinaren kantxan (74-39).

Derbi en el Mikel Trueba y triunfo para Tabirako Baqué (39-55), gracias a un impresionante segundo periodo (2-22). En Vitoria, tras ir por delante todo el partido, Loiola Indautxu encajó un parcial 28-8 en el último acto que les dejó sin victoria (54-47). Y derrota para Ibaizabal en la cancha de Fundación 5+11 Azul (74-39).

NESKEN KADETE A1

Lehen jardunaldian jasotako porrotaren ondoren, denboraldiko lehena, Lointek Gernika hobetu zen garaipen erabatekoarekin Bera Beraren kontran (68-39). 14-2ko emaitza lehen laurdenean (bi libre), 27-13 atsedenaldian eta 50-29 hamar minuturen faltan.

A2-n, Tabirako Baque eta Barakaldo Basketek etxetik kanpo lortu zuten bigarren faseko bigarren garaipena. Durangoko taldeak AZ Participación Arabari irabazi zion (37-67), Barakaldokoek, berriz, Fundacion 5+11 gainditu zuten (46-59), 7-25ko emaitzaren ondoren bigarren laurdenean.

Eta Bilbon, porrot zabalak bai Loiola Indautxurentzat (50-75 Ordiziaren aurrean) bai La Sallerentzat (28-63 Araskiren aurka).