RETAbet taldeak bere aurrenko garaipena lortu du eta Lointekek porrot argia jaso du Gironan

[box]Aurpegia eta gurutzea berriz ere Bizkaiko taldeentzat estatuko txapelketa nagusietan, baina oraingoan aldatu egin dira. Laugarrean izan bada ere, garaipena RETAbetentzat izan da, Obradoiroren aurka bigarren laurdenetik kontrolpean izan duen partidan (99-81). Bestalde, Lointek Gernika Bizkaiak bere bertsiorik txarrena eskaini du (60-41).[/box]

RETAbet Bilbao Basket 99 – Monbus Obradoiro 81

Alex Mumbruren taldeak irabazi behar zuen eta irabazi egin zuen. Ez zen erraza Obradoiro menderaezina gailentzea, baina, egia esan, RETAbetek hartu zuen partiduaren gidaritza bigarren laurdenean, hirukeon erakustaldi batekin (5/7), eta gainontzeko norgehiagokan nagusi izan zen, Balvin menderatzaile batekin uztai azpian zuen kontrolari esker. Atsedenaldiaren ostean, galiziarren erreakzioa baretu egin zen.

Spar Girona 60 – Lointek Gernika Bizkaia 41

Lointek Gernikak bere historiako partidarik txarrena jokatu zuen Gironaren aurka igande honetan Fontajaun. Gernikarrak bakarrik lehiatu ziren lehen 10 minutuetan (15-10), baina hortik aurrera, erasoko itzalaldia, galera asko eta errebotearen kontrolik gabe, lehia izugarri zaildu zen.